REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Adventní pivní polévka s krutony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá polévka připravená kromě jiného z piva a masového nebo zeleninového vývaru.


Ingredience:
0,5 lmasového nebo zeleninového vývaru
0,3 lsvětlého piva 10 °
250 gzakysané smetany
4 ksvejce
špetka mletého kardamomu
nasekaná pažitka
špetka skořice
mletý pepř
cukr
sůl
Na krutony:
2 ksden staré rohlíky
50 gmásla

Postup:

1. Nejprve si připravíme rohlíkové krutony; rohlíky nakrájíme na kolečka nebo kostičky a opečeme na másle
2. Do hrnce nalijeme vývar a pivo, necháme přejít varem
3. Polévku odstavíme ze zdroje tepla a zamícháme do ní vejce rozšlehaná se smetanou
4. Dále nevaříme, dochutíme kořením, špetkou cukru a solí
5. Polévku podáváme spolu s krutony posypanou čerstvě nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy