mléčné, krémové
Adventní pivní polévka s krutony
Zajímavá polévka připravená kromě jiného z piva a masového nebo zeleninového vývaru.
Bílá houbová polévka
Klasický recept našich babiček
Bílá jarní polévka
Polévka z mrkve, petržele, kapusty a dalších ingrediencí, zjemněná smetanou.
Bramboračka se špenátem
Krémová polévka z brambor, jablek, šalotky, koření a špenátových lístků, zjemněná smetanou.
Bramborová polévka II.
Polévka z rozmixovaných brambor a zeleniny s vložkou hub a šalotky, dochucená smetanou.
Bramborová polévka s pestem z medvědího česneku
Rychlá polévka, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden z nejvyšších indexů sytosti (tj. míra schopnosti potravin snížit hlad a snížit potřebu energetického příjmu na několik dalších hodin). Tento recept se vám bude hodit, jak na přípravu večeře, tak i k obědu před hlavním chodem.
Bramborová s vejci
Světlá smetanová polévka výrazné chuti, mírně zahoustlá.
Bramborová se sýrem
Světlá polévka s brambory, dochucena sýrem.
Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem
Recept podle kuchaře Patrika Lexy, člena juniorského (16-24 let) národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů připravený ve spolupráci s Českou mlékárnou Hollandia Karlovy Vary.
Bramborový krém
Polévky a brambory my Češi milujeme. Jak jinak si vysvětlit, že ročně v České republice spotřebujeme průměrně 70 kg brambor na osobu! Že jsme polévkoví, k tomu ani žádná čísla nepotřebujeme. Využijte podzimní sklizně a zkuste náš recept na bramborový krém.
Bramborový krém s podmáslím a restovanými liškami
Bramborová polévka s opečenými liškami je recept, jehož základem jsou brambory. Vychutnejte si smetanovou polévku podle tohoto podzimního receptu.
Bramborový krém se žampiony
Na lžíci oleje orestované kostky brambor, plátky žampionů a kolečka pórku, zalité vývarem, povařené. Polévka rozmixovaná, dochucená zakysanou smetanou a kořením, servírovaná ozdobená orestovanými žampiony a zakysanou smetanou.
Brokolicovo-špenátová krémová polévka
Rychlá krémová polévka z povařené brokolice a brambor, spařených listů špenátu a dalších surovin, servírovaná rozmixovaná, ozdobená smetanou a případně i rohlíkovými krutony nebo smaženým hráškem.
Brokolicovo-špenátový krém
Polévka připravená ze zeleninového vývaru, brokolice a brambor, obohacená o spařené listy špenátu, servírovaná rozmixovaná, ozdobená sladkou smetanou.
Brokolicový krém
Zdravá smetanová polévka vonící po brokolici. Servíruje se rozmixovaná pěkně do hladka.
Brokolicový krém s jogurtem
Když potřebujete rychlý oběd nebo večeři, chcete se příjemně prohřát, ale nezaplácnout si žaludek, uvařte si polévku. Náš brokolicový krém s jogurtem vám dodá sílu, energii a zároveň pocit lehkosti. Proč zrovna zvolit tuto zeleninu? Obsahuje totiž hodně vlákniny, vitaminu C, hořčíku, draslíku a taky železa. Navíc je uvařená za pár minut. Díky její barvě bude mít polévka jarně zelenkavý odstín, který přímo vybízí k ochutnání.
Brokolicový krém zdobený mascarponovým kapáním
Na jednotlivé růžičky nakrájená brokolice, povařené v osolené vodě, promíchaná s orestovanou cibulkou zaprášenou moukou, zjemněná smetanou, dochucená kořením, nakonec rozmixovaná. Krém je servírovaný ozdobený italským sýrem Mascarpone zředěným smetanou.
Brokolicový polévka s ořechy a kozím sýrem
Tento originální recept, na skvělý brokolicový krém, připravil šéfkuchař Marek Pavata, člen juniorského (16-24 let) národního týmem Asociace kuchařů a cukrářů.
Bylinková polévka s bramboráčky
Polévka s polníčkem a tymiánem s vložkou bramboráčků.
Cappuccino z červené čočky s tuňákem
Vyzkoušejte červenou čočku Menu Gold v netradičním receptu. Červená čočka má oproti hnědé mnoho výhod. Pro naše tělo je lépe stravitelnější, méně nadýmá a vzhledem k tomu, že je také o něco menší, i její doba přípravy je kratší.
reklama