REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mléčné, krémové

Adventní pivní polévka s krutony

Zajímavá polévka připravená kromě jiného z piva a masového nebo zeleninového vývaru.

Bílá houbová polévka

Klasický recept našich babiček

Bílá jarní polévka

Polévka z mrkve, petržele, kapusty a dalších ingrediencí, zjemněná smetanou.

Bramboračka se špenátem

Krémová polévka z brambor, jablek, šalotky, koření a špenátových lístků, zjemněná smetanou.

Bramborová polévka II.

Polévka z rozmixovaných brambor a zeleniny s vložkou hub a šalotky, dochucená smetanou.

Bramborová polévka s pestem z medvědího česneku

Rychlá polévka, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden z nejvyšších indexů sytosti (tj. míra schopnosti potravin snížit hlad a snížit potřebu energetického příjmu na několik dalších hodin). Tento recept se vám bude hodit, jak na přípravu večeře, tak i k obědu před hlavním chodem.

Bramborová s vejci

Světlá smetanová polévka výrazné chuti, mírně zahoustlá.

Bramborová se sýrem

Světlá polévka s brambory, dochucena sýrem.

Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem

Recept podle kuchaře Patrika Lexy, člena juniorského (16-24 let) národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů připravený ve spolupráci s Českou mlékárnou Hollandia Karlovy Vary.

Bramborový krém

Polévky a brambory my Češi milujeme. Jak jinak si vysvětlit, že ročně v České republice spotřebujeme průměrně 70 kg brambor na osobu! Že jsme polévkoví, k tomu ani žádná čísla nepotřebujeme. Využijte podzimní sklizně a zkuste náš recept na bramborový krém.

Bramborový krém s podmáslím a restovanými liškami

Bramborová polévka s opečenými liškami je recept, jehož základem jsou brambory. Vychutnejte si smetanovou polévku podle tohoto podzimního receptu.

Bramborový krém se žampiony

Na lžíci oleje orestované kostky brambor, plátky žampionů a kolečka pórku, zalité vývarem, povařené. Polévka rozmixovaná, dochucená zakysanou smetanou a kořením, servírovaná ozdobená orestovanými žampiony a zakysanou smetanou.

Brokolicovo-špenátová krémová polévka

Rychlá krémová polévka z povařené brokolice a brambor, spařených listů špenátu a dalších surovin, servírovaná rozmixovaná, ozdobená smetanou a případně i rohlíkovými krutony nebo smaženým hráškem.

Brokolicovo-špenátový krém

Polévka připravená ze zeleninového vývaru, brokolice a brambor, obohacená o spařené listy špenátu, servírovaná rozmixovaná, ozdobená sladkou smetanou.

Brokolicový krém

Zdravá smetanová polévka vonící po brokolici. Servíruje se rozmixovaná pěkně do hladka.

Brokolicový krém s jogurtem

Když potřebujete rychlý oběd nebo večeři, chcete se příjemně prohřát, ale nezaplácnout si žaludek, uvařte si polévku. Náš brokolicový krém s jogurtem vám dodá sílu, energii a zároveň pocit lehkosti. Proč zrovna zvolit tuto zeleninu? Obsahuje totiž hodně vlákniny, vitaminu C, hořčíku, draslíku a taky železa. Navíc je uvařená za pár minut. Díky její barvě bude mít polévka jarně zelenkavý odstín, který přímo vybízí k ochutnání.

Brokolicový krém zdobený mascarponovým kapáním

Na jednotlivé růžičky nakrájená brokolice, povařené v osolené vodě, promíchaná s orestovanou cibulkou zaprášenou moukou, zjemněná smetanou, dochucená kořením, nakonec rozmixovaná. Krém je servírovaný ozdobený italským sýrem Mascarpone zředěným smetanou.

Brokolicový polévka s ořechy a kozím sýrem

Tento originální recept, na skvělý brokolicový krém, připravil šéfkuchař Marek Pavata, člen juniorského (16-24 let) národního týmem Asociace kuchařů a cukrářů.

Bylinková polévka s bramboráčky

Polévka s polníčkem a tymiánem s vložkou bramboráčků.

Cappuccino z červené čočky s tuňákem

Vyzkoušejte červenou čočku Menu Gold v netradičním receptu. Červená čočka má oproti hnědé mnoho výhod. Pro naše tělo je lépe stravitelnější, méně nadýmá a vzhledem k tomu, že je také o něco menší, i její doba přípravy je kratší.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy