REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mléčné, krémové

Bylinková polévka s bramboráčky

Polévka s polníčkem a tymiánem s vložkou bramboráčků.

Cappuccino z červené čočky s tuňákem

Vyzkoušejte červenou čočku Menu Gold v netradičním receptu. Červená čočka má oproti hnědé mnoho výhod. Pro naše tělo je lépe stravitelnější, méně nadýmá a vzhledem k tomu, že je také o něco menší, i její doba přípravy je kratší.

Celerová detoxikační polévka

Celerová polévka se skvěle hodí k detoxikaci organismu. Rozhodně by neměla chybět při novoročním detoxu, ale i jindy, kdy se budete snažit pomocí jídla zbavit různých škodlivin z těla.

Celerová polévka II.

Krémová polévka z celeru, kuřecího vývaru, cibule, koření a smetany, servírovaná s opečenou slaninou.

Celerová polévka s lískovými oříšky

Cibulovo-česnekový základ zalitý vodou nebo vývarem, v něm povařené kostky celeru a brambory. Polévka rozmixovaná, servírovaná zjemněná smetanou a ozdobená nasucho opraženými a nasekanými lískovými oříšky.

Celerový krém s libečkem

Že vás nebaví připravovat na podzim jen dýňovou polévku? V tom případě vyzkoušejte tento netradiční recept na celerový krém s libečkem a kešu oříšky ve stylu RAW vegan.

Cuketová krémová polévka

Krémová polévka s cuketou a dalšími ingrediencemi.

Cuketová polévka

Polévka z cukety, brambor, cibule, zakysané smetany a dalších ingrediencí uvařená a potom dohladka rozmixovaná.

Cuketová polévka II.

Rychlá smetanová polévka z kostiček cukety, cibule, česneku, smetany, hladké mouky, másla a bujónu.

Cuketová polévka s oreganem

Krémová polévka z cukety, šalotky, oregana, zeleninového vývaru a smetany.

Cuketová polévka se sýrem

Krémová polévka z cukety, česneku, cibule, zeleninového vývaru, roquefortu a smetany.

Cuketové polévka III.

Polévka z cukety, cibule, česneku, brambor, koření, másla a vývaru, zjemněná smetanou.

Cuketový krém

Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů. Mladé cuketky se vyjímají syrové v zeleninových salátech, cuketám obecně však sluší i zapékání, grilování, vaření nebo dušení. Cuketa má velmi jemnou chuť a snadno přejímá chuť dalších přísad, a tak jí prospívá koření a spojení s výraznými ingrediencemi, třeba s česnekem. Zkuste jako my cuketu rozmixovat do lahodného krému s mátou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.

Česká polévka z kopřiv

Vršky mladých kopřiv povařené spolu s brambory a cibulí, prolisované nebo rozmixované, dochucené smetanou, máslem, pepřem a solí.

Česneková krémová polévka

Krémová polévka s chutí a vůní po česneku.

Česneková polévka s mlékem

Polévka připravená z česneku, vody, mléka, žloutku, petrželky, krajíčků chleba a dalších ingrediencí.

Drožďová polévka se smetanou

Jak to tak bývá, i na drožďovou polévku existuje více receptů. Tento je například na polévku připravenou z kuřecího vývaru, orestované zeleniny, několika kostek droždí, koření a smetany na vaření servírovanou s kostičkami na sucho opečené housky.

Dýňová polévka

Polévka připravená z kousků dýně, zeleninového vývaru, mléka a dalších ingrediencí.

Dýňová polévka II.

Polévka připravená z kousků dýně, česneku, zeleninového vývaru a dalších ingrediencí.

Dýňová polévka III.

Na olivovém oleji orestované kostky dýně a brambor, povařené ve vodě nebo vývaru dochucené česnekem a kořením, polévka nakonec rozmixovaná tyčovým mixérem a zjemněná smetanou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy