REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mléčné, krémové

Krémová chřestová polévka

Smetanová polévka podávaná spolu s pikantními placičkami.

Krémová kuřecí polévka

Pokud si dát něco dobrého na zahřátí, tak jedině misku horké krémové polévky z kuřecího masa a bílého vína. Tomu prostě nemůžete odolat. Ozdobte si jednotlivé porce jedlými květy a zima bude rázem pryč.

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Uvařte si na zahřátí lahodnou krémovou kuřecí polévku s kukuřicí z domácího kuřecího vývaru, smetany, nakládané kukuřice, mrkve, brambor…. a Kuřecích řízků prsních bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy.

Krémová květáková polévka s pečivovými knedlíčky

Květák je zelenina, kterou zná každý a která má mnoho fanoušků. Pokrmy z této zeleniny jsou vždy lahodné a chutné. Dnes si uvaříme krémovou květákovou polévku s knedlíčky, které připravíme ze starého pečiva.

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Smetanová polévka s řapíkatým celerem a dalšími ingrediencemi.

Krémová polévka se sýrem (dýně+mrkev+Cri Cri Gran Moravia)

Vyzkoušejte náš originální vegetariánský recept na krémovou polévku, která je pro zimní měsíce jako stvořené.

Krémová polévka se sýrem (pastinák+ořechy+Gran Moravia Julienne)

Skvělým zpestřením polévek je vedle zeleniny také sýr. Hodí se do nich například Gran Moravia vyrobený v litovelské sýrárně z mléka z moravských farem. Díky inovativnímu použití rostlinného syřidla je navíc vhodný také pro vegetariány. V síti prodejen La Formaggeria Gran Moravia ho nabízejí v široké škále formátů, do polévek můžete přidat například Julienne či pečené Cri Cri, zvolit lze rovněž Scaglie nebo čerstvě nastrouhaný Gran Moravia. Vyzkoušejte náš originální vegetariánský recept na polévku, která je pro zimní měsíce jako stvořená…

Krémová polévka z artyčoků

Krémové polívky se trvale usadily i v české kuchyni. Vyzkoušejte si uvařit polévku podle tohoto receptu a to z mražených nebo konzervovaných artyčokových srdíček, kuřecího vývaru, brambory, pórku…

Krémová polévka z červené řepy a rajčat

Na nudličky nastrouhaná, orestovaná, pak povařená červená řepa, rozmixovaná spolu s nakládanými rajčaty a dalšími ingrediencemi do smetanové konzistence.

Krémová polévka z pečeného česneku, restovaný špek a krutony

Krémové polévky zažívají každoročně na podzim velký boom. Aby taky ne! Pořádná porce husté polévky pohladí na duši a prohřeje celé tělo. Vyzkoušejte naši česnekovou, která je lehká na přípravu a potřebujete na ni minimum ingrediencí.

Krémová polévka z pečeného lilku s balkánským sýrem

Hustá krémová polévka z pečených lilků, brambor, mléka a dalších surovin servírovaná důkladně rozmixovaná pokapaná olivovým olejem, ozdobená tymiánem či rozmarýnem a doplněná o kostičky nakrájeného sýru.

Krémová polévka z pýchavek

Kuřecí vývar rozmixovaný s podušenými houbami, povařený s ostatními ingrediencemi, servírovaný s chlebovými krutony.

Krémová polévka z pýchavek a celeru

Pikantní krémová polévka s houbovo-celerovou chutí servírovaná zjemněná smetanou. Jde o vyzkoušený recept!

Krémová polévka z ryzců

Ryzec smrkový a ryzec borový (pravý) mají pikantní kořeněnou chuť. Vyzkoušejte z nich chuťově vynikající polévku.

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka připravená z vývaru z kostí, povařených špalíků řapíkatého celeru, smetany na vaření, vaječného žloutku, citronové šťávy, koření cukru, másla a mouky.

Krémová polévka z topinamburů

Topinambury, nebo také židovské brambory, či jeruzalémské artyčoky, se dají jíst syrové (mají chuť oříšků), nebo je lze upravovat podobně jako klasické brambory, vařit je, smažit, hodí se do polévek, do salátů atd. Potravina vhodná pro diabetiky, topinambury mají velký obsah inulínu, díky kterému sráží cukr. Teď na podzim je jejich doba sklizně. Pokud je nepěstujete, objevují se už i v obchodech, prodává se bílá a fialová odrůda. Vyzkoušejte z nich chutnou krémovou polévku například podle tohoto ověřeného receptu.

Krémová polníčková polévka s kari šlehačkou

Lehounce štiplavá chuť polníčku vyvolává dojem svěžesti a proto je tato jemná polévka ideální do teplých dnů.

Krémová pórkovo-bramborová polévka

Opravdu velice jednoduchá polévka z pórku, brambor, smetany, másla, pepře a soli. Je uvařená do 30 minut, přitom chutná opravdu skvěle!

Krémová rybí polévka s krutony

Ke štědrovečerní večeři patří rybí polévka stejně tak jako k Velikonocům beránek. Rozhodli jsme se náš recept zjemnit smetanou, což ocení všichni, pro které je klasická verze rybí polévky příliš výrazná.

Krémová špenátová polévka

V kuřecím vývaru na másle podušené listy špenátu. Polévka zahuštěná moukou, zjemněná smetanou, rozmixovaná, servírovaná ozdobená chlebovými nebo rohlíkovými krutonky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy