REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlíková polévka z cejnů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z cejnů dochucená kysanou smetanou, kořením a koprem, nastavená brambory.


Ingredience:
1 kgcejnů
150 mlzakysané smetany
2 lžícesekaného kopru
10 kszrnek nového koření
4-5 ksbrambor
2 ksbobkové listy
2 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Do osolené vody v kotlíku vložíme očištěné, omyté maso z cejnů, přidáme oloupané, na větší kusy pokrájené brambory, cibuli v celku, koření a vaříme na mírném ohni nejméně 30-45 minut
2. Poté vyndáme koření a maso z cejna, které vykostíme a kousky ryby vrátíme zpět do vývaru
3. Polévku zalijeme smetanou a ještě chvíli necháme dojít na žhavých uhlících
4. Před podáním jednotlivé porce posypeme sekaným koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy