Polévka z cejnů dochucená kysanou smetanou, kořením a koprem, nastavená brambory.
Ingredience:
1 kg | cejnů |
150 ml | zakysané smetany |
2 lžíce | sekaného kopru |
10 ks | zrnek nového koření |
4-5 ks | brambor |
2 ks | bobkové listy |
2 ks | cibule |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Do osolené vody v kotlíku vložíme očištěné, omyté maso z cejnů, přidáme oloupané, na větší kusy pokrájené brambory, cibuli v celku, koření a vaříme na mírném ohni nejméně 30-45 minut
2. Poté vyndáme koření a maso z cejna, které vykostíme a kousky ryby vrátíme zpět do vývaru
3. Polévku zalijeme smetanou a ještě chvíli necháme dojít na žhavých uhlících
4. Před podáním jednotlivé porce posypeme sekaným koprem.