REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová bramboračka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z brambor, šalotky, česneku, smetany a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1,5 kgbrambor
250 mlsmetany
4 lžičkyolivového oleje
1 lžičkačerstvé majoránky
4 ksplátků slaniny
3 ksšalotky
2 kssnítků čerstvého tymiánu
1 ksstroužku česneku
2 lvody
špetka strouhaného muškátového oříšku
čerstvá majoránka na ozdobu
sůl

Postup:

1. V hrnci na polovině rozehřátého olivového oleje opečeme dokřupava na kousky nakrájenou slaninu, vyndáme ji a dáme stranou
2. Přidáme zbylý olivový olej, oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku i stroužek česneku a 1 minutu opékáme
3. Pak vsypeme oloupané, na kousky nakrájené brambory, přidáme tymián, majoránku a za stálého míchání 4 minuty opékáme
4. Zalijeme vodou, vsypeme špetku strouhaného muškátového oříšku, přivedeme k varu a zvolna vaříme 20 minut
5. Vše rozmixujeme tyčkovým mixérem, vmícháme smetanu, dochutíme solí a podáváme ozdobené opečenou slaninou a lístky majoránky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy