Tip na valentýnskou krémovou polévku podle receptu České veganské společnosti. Jde o hustý smetanový krém připravený z pečené řepy, zeleninového vývaru, pórku, česneku, rostlinné smetany a koření.
Ingredience:
5 ks | středně velkých červených řep |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | pórek |
3 hrnky | zeleninového vývaru |
1 hrnek | rostlinné smetany |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | římského kmínu |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl | |
čerstvé bylinky a semínka na ozdobení |
Postup:
- Troubu předehřejeme na 200 ºC.
- Řepu očistíme, nakrájíme, pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu spolu s česnekem, pepřem a solí. Pečeme přibližně jednu hodinu.
- Na oleji osmažíme na plátky nakrájený pórek, přidáme římský kmín, zalijeme zeleninovým vývarem a přimícháme pečenou řepu. Přivedeme k varu, přidáme rostlinnou smetanu a rozmixujeme.
- Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvými bylinkami, semínky a sójovou smetanou.
Recept k článku: Valentýnské menu nejen pro vegany
Poznámka:Zdroj: veganskaspolecnost.cz