REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová kuřecí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud si dát něco dobrého na zahřátí, tak jedině misku horké krémové polévky z kuřecího masa a bílého vína. Tomu prostě nemůžete odolat. Ozdobte si jednotlivé porce jedlými květy a zima bude rázem pryč.


Ingredience:
1 kgkuřecích stehen
45 ghladké mouky
350 ml suchého bílého vína
300 mlsmetany ke šlehání
4 ksřapíkaté celery
4 ksbobkové listy
4 kskuličky nového koření
2 kspetržele
2 kscibule
1 kspórek (bílou část)
snítka tymiánu
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete.
2. V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova.
3. Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol.
4. Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.
5. Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte.
6. Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut.
7. Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření.
8. Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.
9. Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky.
10. Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat.
11. Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu.

Doporučení:

Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.

Poznámka:

Recept k článku: Jak vybrat kuřecí maso? Poradíme v 10 krocích!

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy