REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mléčné, krémové

Podzimní dýňová polévka II.

Vyzkoušejte recept podle Raymonda Blanca. Jeho jméno jste možná slyšeli především v některém kulinářském pořadu, nebo jste si koupili jednu z jeho knih. Raymond Blanc je často vidět například v TV Paprika, kde předvádí kouzla své kuchyně.

Polévka – zeleninový krém

Za 30 minut uvařená hustá pikantní polévka, servírovaná rozmixovaná, zjemněná smetanou, ozdobená semínky, olivovým olejem a zakysanou smetanou.

Polévka podle Parmentiéra

Propagátor brambor ve Francii A. A. Parmentiér (1737-1813) proslul i svými recepty, které se vaří dodnes. Na jeho proslulé pokrmy z brambor chodila řada hostů i labužníků, například i budoucí americký prezident B. Franklin. Vyzkoušejte jeho polévku.

Polévka s lososem

Není důvod, proč si nedopřát rybí polévku mnohem častěji, než jen na Vánoce. Místo kapra pak můžete do polévky například přidat chlazeného, nebo i vyuzeného lososa.

Polévka s uzenou paprikou a smetanou

Smetanová polévka s opečenými brambory, voňavou uzenou paprikou, anglickou slaninou, libečkem a česnekem.

Polévka z čerstvých rajčat

Všichni známe rajskou polévku. Když je dobrý recept a šikovný kuchař, není vůbec špatná. Ale zkoušeli jste už někdy polévku z čerstvých rajčat? Bezkonkurenční záležitost! Jeden hrnec stačit nebude.

Polévka z červené čočky II.

Krémová polévka z klíčených lupínků z červené čočky Semix, vody nebo zeleninového vývaru a dalších zdravých surovin servírovaná posypaná klíčenými lupínky z červené čočky a lístky petrželky.

Polévka z červené řepy III.

Další varianta polévky ze stále více a více oblíbené červené řepy. Jde o povařenou zeleninu zalitou vývarem, ke konci dochucenou kořením a zakysanou smetanou.

Polévka z dýně

Povařená dýně s pórkem.

Polévka z fazolkových lusků

Chutná polévka hustší konzistence a jemně nakyslé chuti s vložkou z krájených fazolových lusků, brambor a vajec.

Polévka z hlívy ústřičné

Jíška zalitá kuřecím vývarem, doplněná o mrkev, brambory a hlívu, povařená, polévka nakonec zjemněná smetanou.

Polévka z jarních bylinek

Bílá polévka s petrželkou a pažitkou, zjemněná smetanou a žloutkem.

Polévka z jarních bylinek II.

Polévka připravená z listů chudobek, žebříčku, petrželky a jahod, zjemněná žloutkem a smetanou.

Polévka z kysaného zelí

Ve vývaru z masoxu povařené kysané zelí, zjemněné máslem, zalité na talířích smetanou.

Polévka z májovek

Jarní houbová polévka zjemněná mlékem.

Polévka z pečené cibule a tyčinkami z listového těsta s nivou

Jaké jídlo je vždycky hodně výživné, ale přitom nás nepříjemně „nezaplácne“? Rozhodně polévka! Pokud si dáme o trochu větší porci, bohatě nám vystačí k obědu nebo k večeři. A v tomto ročním období klidně i ke snídani. Ochutnejte tu naši, jejímž základem je zeleninový vývar a pečená cibule. Nesmí chybět ani česnek, který budeme restovat se snítkou tymiánu. Pro zjemnění chuti dolijeme smetanu. Aby byl pokrm opravdu lahodný, veškeré povařené suroviny na konci rozmixujeme do jemné konzistence. Pokud jste zvyklí konzumovat k polévce také pečivo, doplnili jsme jednoduchý recept o tyčinky z listového těsta posypané nivou.

Polévka z pečené dýně

Kostky dýně hokaido upečené v troubě spolu s bylinkami a česnekem, zalité zeleninovým vývarem, rozmixované, polévka nakonec dochucená kořením a zjemněná smetanou, servíruje se propasírovaná, ozdobená oloupanými semeny dýně.

Polévka z pečené mrkve

Cukrem posypaná mrkev, česnek a cibule zapečená v troubě, zelenina chvíli povařená ve vývaru, nakonec rozmixovaná, ochucená kysanou smetanou. Další z inspirací Ládi Hrušky, reportéra TV Nova.

Polévka z pečeného celeru se žampiony

Polévky se v posledních letech vrátily zase do kurzu. Není se čemu divit. Jsou jednoduché na přípravu a v jednom hrnci můžeme připravit velké množství, které vydrž i několik dní. A přesně taková je naše polévka z pečeného celeru se žampiony a stroužkem česneku, kterou jsme zvýraznili trochou bílého vína a zjemnili smetanou. Perfektně funguje také jako hlavní obědový chod nebo lehká večeře.

Polévka z pečeného česneku a dýně

Krémová polévka z upečené dýně, česneku, cibule, smetany a koření.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy