V kuřecím vývaru povařená brokolice, spolu s kousky medvědího česneku rozmixovaná, krém znovu povařený, dochucená smetanou a kořením, servírovaný ozdobený houskovými krutonky a strouhaným sýrem.
Ingredience:
1,5 l | kuřecího vývaru |
300 g | brokolice |
50 g | medvědího česneku |
50 g | strouhaného sýru |
2 lžíce | sladké smetany |
2 ks | housky |
muškátový květ | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Do čirého kuřecího vývaru přidáme nakrájenou brokolici, uvaříme do měkka
- Vývar necháme trochu zchladnout, přidáme nasekaný medvědí česnek a rozmixujeme na hladký krém
- Polévkový základ znovu zahřejeme, ochutíme špetkou muškátového květu, osolíme, opepříme, zjemníme sladkou smetanou
- Krém nalijeme do misek, posypeme strouhaným sýrem a přidáme kostičky opečené housky a podáváme.
Krém z kandovaných kaštanů s dýňovým chutney
Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony