REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krém z medvědího česneku a brokolice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V kuřecím vývaru povařená brokolice, spolu s kousky medvědího česneku rozmixovaná, krém znovu povařený, dochucená smetanou a kořením, servírovaný ozdobený houskovými krutonky a strouhaným sýrem.


Ingredience:
1,5 lkuřecího vývaru
300 gbrokolice
50 gmedvědího česneku
50 gstrouhaného sýru
2 lžícesladké smetany
2 kshousky
muškátový květ
pepř
sůl

Postup:
  1. Do čirého kuřecího vývaru přidáme nakrájenou brokolici, uvaříme do měkka
  2. Vývar necháme trochu zchladnout, přidáme nasekaný medvědí česnek a rozmixujeme na hladký krém
  3. Polévkový základ znovu zahřejeme, ochutíme špetkou muškátového květu, osolíme, opepříme, zjemníme sladkou smetanou
  4. Krém nalijeme do misek, posypeme strouhaným sýrem a přidáme kostičky opečené housky a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy