REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mléčné, krémové

Krémová rybí polévka s krutony

Ke štědrovečerní večeři patří rybí polévka stejně tak jako k Velikonocům beránek. Rozhodli jsme se náš recept zjemnit smetanou, což ocení všichni, pro které je klasická verze rybí polévky příliš výrazná.

Krémová špenátová polévka

V kuřecím vývaru na másle podušené listy špenátu. Polévka zahuštěná moukou, zjemněná smetanou, rozmixovaná, servírovaná ozdobená chlebovými nebo rohlíkovými krutonky.

Křenová polévka s uzeným masem

Smetanová polévka s křenem, uzeným masem a vařenými vejci.

Kudlubnová polévka s krutóny

Polévka z nastrouhaných kedluben, nivy, mlékem a smetanou, servírovaná s opečenými chlebovými krutóny,

Kukuřičná polévka

Recept na jednu z variant polévek připravovaných ze zrnek kukuřice.

Kukuřičná polévka do chladných dnů

Uvařte si podle tohoto receptu hustou smetanovou polévku, je skvělá na zahřátí po dlouhé procházce ve studeném podzimním či zimním nečase. Jde o jednoduchý recept vhodný i pro začínající kuchtíky a kuchařinky. Recept v BIO kvalitě.

Kukuřičná polévka III.

Polévka z kari pasty, kokosového mléka, kukuřice, rajčat a dalších ingrediencí.

Kukuřičný krém s kuřecím masem

Krémová polévka z kukuřice, mrkve, kuřecího masa, koření a smetany.

Kulajda bez jíšky

Máte rádi “bílé polévky”, ale jsou na vás těžké? Vždy se dá bez jíšky obejít. Přidejte více zeleniny a v případě téhle kulajdy i nohy z hub a bramboru navíc.

Kuřecí polévka z mrkvového pyré a vývaru

Hustá krémová polévka připravená z hotového zeleninového vývaru Gallina Blanca, kuřecích prs a dalších surovin, servírovaná zahuštěná bešamelem.

Květáková polévka II.

Smětanově nažloutlá polévka typické květákové vůně a chuti s kousky květáku.

Květáková polévka s hříbky

Krémová květáková polévka podávaná s opečenými houbami a nasekanou pažitkou.

Květáková polévka s krutony

Krémová polévka z květáku, cibule, mléka a dalších ingrediencí, servírovaná s opečenými chlebovými krutony a rozdrobeným plísňovým sýrem.

Květáková polévka s pestem a mandlemi

I z mražené zeleniny lze v kuchyni vykouzlit úžasné delikatesy! Vyzkoušejte například tento recept na úžasnou polévku z mražené květákové polévkové směsi, pesta, cibule, mandlí, plnotučného mléka a koření.

Květáková polévka smetanová

Orestovaná cibule spolu s růžičkami květáku, zalitá vodou a spolu s kořením povařená, rozmixovaná, zjemněná smetanou, servírovaná ochucená solí a pepřem.

Květákový krém

Smetanová polévka připravená z květáku, brambor a dalších ingrediencí.

Kyselačka

Polévka z hub, smetany, koření a brambor, ochucená octem.

Libečková polévka

Polévka z nasekaného čerstvého libečku, dětské krupičky, vajec a masového vývaru, zjemněná smetanou.

Lososový krém II.

Tato skvělá rybí polévka nadchne každého gurmána a labužníka. Kousky lososa opečené na pánvi, povařené spolu s brambory, zalité vodou, měkké rozmixované. Polévka nakonec zjemněná smetanou, dochucená, servírovaná ozdobená opečenými krutony chleba a petrželkou.

Magický lektvar s badyánem

Nelekněte se toho názvu, nejde o nic jiného, než o chutnou dýňovo-mrkvovou krémovou polévku zdobenou jogurtovým krémem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy