REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová polévka z pečeného česneku, restovaný špek a krutony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémové polévky zažívají každoročně na podzim velký boom. Aby taky ne! Pořádná porce husté polévky pohladí na duši a prohřeje celé tělo. Vyzkoušejte naši česnekovou, která je lehká na přípravu a potřebujete na ni minimum ingrediencí.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
600 mlzeleninového vývaru
300 mlsmetany
20 mloleje
3 kspalice česneku
300 gbrambor
250 gLesní špek – dřevorubecký bok speciál od Ing. Michal Šnebergr
100 gcibule
20 grozmarýnu
chléb
pepř
sůl

Postup:
  1. Česnek dáme péct v celku do trouby na 180 stupňů na 25 minut.
  2. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, rozmarýn a orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a smetanou.
  3. Přidáme pečený vyloupaný česnek a vše provaříme 30 minut. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Špek nakrájíme na kousky a orestujeme na pánvi.
  5. Chléb nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi.
  6. Jednotlivé porce polévky na talíři ozdobíme krutony chleba a opečenou slaninou.
Doporučení:

Chuť této polévky zvýrazněte naším tajným esem v rukávu – Lesním špekem – dřevorubeckým bokem speciál od Ing. Michala Šnebergra, který provozuje vlastní uzenářskou řemeslnou výrobnu v Železné Rudě. Výrobky výjimečné kvality navazují na historickou šumavskou výrobu uzenin, vyznačující se výraznou chutí po uzení a trvanlivostí. Produkt Lesní špek – dřevorubecký speciál získal v roce 2021 značku kvality Regionální potravina pro Plzeňský kraj. Více se dozvíte na webu: http://www.reznictvisnebergr.cz/.

Poznámka:

Recept k článku: Hřejivé, vydatné a lokální: Vyzkoušejte listopadové recepty

zdroj: regionalnipotravina.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Parádní sváteční jednohubky za pár minut!

Vánoce, Silvestr, novoroční oslavy, rodinná setkání, ale i spontánní posezení se sousedy či s přáteli – to vše jsou příležitosti pro skvělé občerstvení! Chcete mít jistotu, že vás žádná taková situace nezaskočí? Pak se spolehněte na Rio Mare Paté – fantastické rybí krémy, které jsou spolehlivým pomocníkem a všestranným parťákem na přípravu rychlé večeře, zdravé chuťovky nebo parádního pohoštění po kterém se doslova „zapráší“. Zde trocha inspirace…

číst dále ...

Sváteční tabule z kvalitních surovin

Začínáte s blížícím se koncem roku pomaličku hodnotit, jaký vůbec byl? Zkuste to z kulinárního pohledu. Kolik jste objevili nových receptů? Jaké nové potraviny nebo výrobky jste ochutnali? A zaměřili jste se spíše na kvalitu než na kvantitu? Pokud ano, opravdu máte z čeho vybírat. S orientací vám totiž už téměř 20 let pomáhají také značky kvality potravin, které označují výrobky mimořádné kvality i chuti. Nejznámější z nich je Klasa a v současnosti si její logo s hrdostí vystavuje na svém obalu téměř 1000 produktů. Další populární značku, Regionální potravinu, která podporuje lokální výrobce, obdrželo více než 500 výrobků. Je příjemné vědět, že kvalita našich výrobků rok od roku stoupá. Věřme, že tak tomu bude i v roce 2022. Dost už bylo slov, pojďme do kuchyně uspokojit naše chuťové buňky.

číst dále ...

Sýrovka je tu a spolu s ní i 10 zajímavostí o sýru a smažáku

Také jste se už nemohli dočkat? Do McDonald’s právě dorazila Sýrová sezóna, a to znamená jediné: ani letos o největší hvězdy se smažákem, ale i ementálem nebo hermelínem ochuzeni nebudete. Abychom nejoblíbenější sezónní nabídku pořádně oslavili, podívali jsme se na to, kde se sýr vůbec vzal, jak se vyrábí i který národ ho zkonzumuje úplně nejvíc. Tady je 10 zajímavostí, které jste o sýru a smažáku možná nevěděli.

číst dále ...

Bramborový salát – klenot Vánoc, který na sváteční tabuli nesmí chybět!

Ať už patříte mezi stoprocentní milovníky klasických českých Vánoc, nebo žádné osvědčené tradice nikdy a nijak neprožíváte, typickou štědrovečerní večeři si nejspíš ujít jen tak nenecháte. Vánoční bramborový salát ve svých nejrůznějších podobách totiž obvykle nechybí v žádné domácnosti. Co by to taky bylo za svátky bez tohoto oblíbeného pokrmu?

číst dále ...

Vánoční večírky ve znamení jednohubek

Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné recepty, které ze stolu okamžitě zmizí. Jsou ideální ke koktejlům, vínu i pivu a vaše hosty budou rozhodně bavit!

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy