REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová polévka z červené řepy a rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nastrouhaná, orestovaná, pak povařená červená řepa, rozmixovaná spolu s nakládanými rajčaty a dalšími ingrediencemi do smetanové konzistence.


Ingredience:
500 gčervené řepy
400 gloupaných sterilovaných rajčat
50 gtvrdého sýru
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
2 lžícecitronové šťávy
1 lkuřecího vývaru
tymián
petrželka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Řepu oloupeme a nastrouháme na nudličky 2. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme řepu a chvíli ji orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme plechovku loupaných krájených rajčat i s nálevem a vaříme, až řepa změkne
3. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme na hladký krém, ochutíme utřeným česnekem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme
4. Na talíři jednotlivé porce polévky posypeme strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy