REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kudlubnová polévka s krutóny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z nastrouhaných kedluben, nivy, mlékem a smetanou, servírovaná s opečenými chlebovými krutóny,


Ingredience:
500 mlmléka
300 mlsmetany
100 gmásla
80 gnivy
30 ghladké mouky
5 kskedluben
3 ksplátků tmavého toastového chleba
olej na smažení
mletý pepř
sůl
mletý pepř a petrželka na ozdobení

Postup:

1. Chleba nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme dozlatova
2. Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubo, orestujeme na rozehřátém másle, zaprášíme hladkou moukou a zasmahneme
3. Pak zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a necháme 20 minut zvolna vařit
4. Nakonec do polévky vmícháme na kostičky nakrájenou nivu, zjemníme smetanou, prohřejeme a odstavíme
5. Na talíři podáváme s opečenými krutóny a ozdobíme mletým černým pepřem i na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy