Smetanová polévka s řapíkatým celerem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
300 g | celeru |
2 ks | brambor |
1 ks | svazku řapíkatého celeru |
1 ks | kostky zeleninového vývaru |
2 lžíce | másla |
500 ml | mléka |
250 ml | sladké smetany |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na jemno a oloupané omyté brambory nakrájíme na kostičky
2. V hrnci na rozpuštěném másle osmažíme nastrouhaný celer, zalijeme asi půl litrem vody, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kostku zeleninového bujonu, vše uvaříme doměkka, necháme zchladnout a pak rozmixujeme
3. Vzniklou zeleninovou kaši zředíme mlékem, přivedeme k varu, přidáme očištěný, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, rozředíme smetanou a ještě krátce povaříme
4. Hotovou polévku podle chuti osolíme a podáváme s toasty z bílé veky.