REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová polévka s řapíkatým celerem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 gceleru
2 ksbrambor
1 kssvazku řapíkatého celeru
1 kskostky zeleninového vývaru
2 lžícemásla
500 mlmléka
250 mlsladké smetany
voda
sůl

Postup:

1. Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na jemno a oloupané omyté brambory nakrájíme na kostičky
2. V hrnci na rozpuštěném másle osmažíme nastrouhaný celer, zalijeme asi půl litrem vody, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kostku zeleninového bujonu, vše uvaříme doměkka, necháme zchladnout a pak rozmixujeme
3. Vzniklou zeleninovou kaši zředíme mlékem, přivedeme k varu, přidáme očištěný, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, rozředíme smetanou a ještě krátce povaříme
4. Hotovou polévku podle chuti osolíme a podáváme s toasty z bílé veky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy