REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová polévka z pýchavek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí vývar rozmixovaný s podušenými houbami, povařený s ostatními ingrediencemi, servírovaný s chlebovými krutony.


Ingredience:
500 gmladých pýchavek
1 kelímek krémového sýra „Pribina“
1 konzervasterilovaného hrášku (0,3 l)
2 lkuřecího vývaru
1 kscibule
libeček nebo i jiná bylinka
mletá pálivá paprika
chléb
pepř
sůl

Postup:

1. Pýchavky oloupeme, pokrájíme na kostičky, na sádle osmažíme cibuli, přidáme pýchavky a podusíme je do měkka
2. Do mixeru nalijeme studený vývar přidáme pýchavky a vše rozmixujeme na hladký krém
3. Rozmixované pýchavky s vývarem nalijeme do hrnce a ohřejeme, přidáme kelímek sýra „Pribina“ a mícháme, až se sýr rozpustí
4. Do polévky přidáme hrášek, osolíme ji a okořeníme pepřem
5. V troubě opečeme na kostičky nakrájený chléb dozlatova
6. Teplou polévku nalijeme na talíře, přidáme opečený chléb, posypeme paprikou a nasekaným libečkem a ihned podáváme.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy