Kuřecí vývar rozmixovaný s podušenými houbami, povařený s ostatními ingrediencemi, servírovaný s chlebovými krutony.
Ingredience:
500 g | mladých pýchavek |
1 kelímek | krémového sýra „Pribina“ |
1 konzerva | sterilovaného hrášku (0,3 l) |
2 l | kuřecího vývaru |
1 ks | cibule |
libeček nebo i jiná bylinka | |
mletá pálivá paprika | |
chléb | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Pýchavky oloupeme, pokrájíme na kostičky, na sádle osmažíme cibuli, přidáme pýchavky a podusíme je do měkka.
- Do mixeru nalijeme studený vývar přidáme pýchavky a vše rozmixujeme na hladký krém.
- Rozmixované pýchavky s vývarem nalijeme do hrnce a ohřejeme, přidáme kelímek sýra „Pribina“ a mícháme, až se sýr rozpustí.
- Do polévky přidáme hrášek, osolíme ji a okořeníme pepřem.
- V troubě opečeme na kostičky nakrájený chléb dozlatova.
- Teplou polévku nalijeme na talíře, přidáme opečený chléb, posypeme paprikou a nasekaným libečkem a ihned podáváme.
Autor receptu: Dalibor Marounek
Krémová polévka z pečeného lilku s balkánským sýrem
Krémová polévka z pýchavek a celeru