REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová špenátová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V kuřecím vývaru na másle podušené listy špenátu. Polévka zahuštěná moukou, zjemněná smetanou, rozmixovaná, servírovaná ozdobená chlebovými nebo rohlíkovými krutonky.


Ingredience:
500 gčerstvého špenátu
1 lkuřecího vývaru
2 dlsladké smetany
1 lžícehladké mouky
citronová šťáva
muškátový květ
máslo
pepř
sůl
vejce uvařená na tvrdo
chlebové nebo rohlíkové krutony na ozdobu

Postup:
  1. Špenát opereme, necháme okapat, nadrobno nakrájíme, pár lístků odložíme stranou
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájený špenát, podlijeme troškou kuřecího vývaru, osolíme, podusíme do měkka
  3. Přilijeme zbytek vývaru a polévku rozmixujeme na hladký krém
  4. Do polévky vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, polévku necháme ještě 5 minut povařit
  5. Hotový krém nakonec ochutíme muškátovým květem, pepřem, podle chuti citronovou šťávou
  6. Horký krém nalijeme do talířů, vložíme osminky uvařených vajec, přidáme krutony, posypeme usekaným špenátem a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy