REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křenová polévka s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová polévka s křenem, uzeným masem a vařenými vejci.


Ingredience:
400 guzeného masa
50 gmásla
40 ghladké mouky
1,5 lvody
200 mlmléka
100 mlsmetany ke šlehání
10 kskuliček pepře
5 kskuliček nového koření
4 ksvajec uvařených natvrdo
2 ksvajec
2 ksbobkových listů
1 kskořene křenu
sůl

Postup:

1. Omyté uzené maso dáme do hrnce s litrem a půl vody, přidáme bobkové listy, kuličky nového koření i pepře a vaříme doměkka (asi 1 hodinu), pak maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky, vývar přecedíme
2. Mezitím si z másla a hladké mouky připravíme světlou zásmažku, necháme ji zchladnout, pak ji vmícháme do horkého vývaru a za stálého míchání povaříme asi 10 minut
3. Potom do polévky přilijeme mléko, vmícháme na jemno nastrouhaný křen, přidáme vejce rozmíchaná ve smetaně a vše krátce povaříme, podle chuti dosolíme
4. Do talířů rozdělíme nakrájené maso, oloupaná rozpůlená vařená vejce, zalijeme horkou polévkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy