REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová polníčková polévka s kari šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehounce štiplavá chuť polníčku vyvolává dojem svěžesti a proto je tato jemná polévka ideální do teplých dnů.


Ingredience:
300 gpolníčku
3 lžícemásla
1 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
150 mlsmetany ke šlehání
1 ldrůběžího vývaru
špetka kari koření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme dobře opláchnutý osušený polníček a promícháme, aby se lehce obalil tukem
2. Zalijeme drůbežím vývarem a vaříme asi 8 minut, pak přidáme pár lžic smetany, ale už nevaříme, jen v horké polévce necháme rozpustit 1 lžíci másla prohnětenou s 1 lžící hladké mouky, podle potřeby dochutíme solí i pepřem
3. Zbylou smetanu ušleháme a na každou porci polévky dáme trochu šlehačky, lehce ji poprášíme kari kořením a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy