REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová polévka z ryzců

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryzec smrkový a ryzec borový (pravý) mají pikantní kořeněnou chuť. Vyzkoušejte z nich chuťově vynikající polévku.



Postup:
  1. Očištěné klobouky ryzců nakrájíme na proužky, nožky přepůlíme
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme ryzce, osolíme, přidáme drcený kmín, podusíme, až houby pustí šťávu, přilijeme vývar, přikĺopíme pokličkou, na mírném plameni vaříme 15 minut
  3. Přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, necháme provařit.
  4. Polévku dochutíme špetkou muškátového květu, citronovou šťávou, pepřem
  5. Na talíři posypeme sekanou petrželkou a strouhaným sýrem.
Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy