Z vývaru, růžičkové kapusty, smetany, másla, koření a nastrouhaného parmazánu se dá připravit úžasná smetanová polévka plná vitamínů. Recept, co stojí určitě za vyzkoušení!
Ingredience:
300 g | růžičkové kapusty |
1,2 l | vývaru (kuřecí, hovězí, zeleninový) |
2 dl | smetany |
2 lžíce | nastrouhaného parmazánu |
1 lžička | másla |
špetka muškátového květu | |
citronová šťáva | |
mletý bílý pepř | |
pažitka | |
sůl |
Postup:
- Čirý, scezený vývar zahřejeme na bod varu a vložíme očištěnou, přepůlenou růžičkovou kapustu. Vaříme 15 minut, potom naběračkou několik kapustiček vyndáme a dáme stranou do misky.
- Vývar tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém.
- Přilijeme smetanu, pro zjemnění chuti přidáme lžičku másla, krátce povaříme.
- Do polévky vložíme půlky kapustiček, ochutíme muškátovým květem, citronovou šťávou, bílým pepřem a solí.
- Na talíři posypeme polévku pažitkou a nastrouhaným parmazánem.
Text i foto: D. M.