REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílá houbová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept našich babiček


Ingredience:
200 gčerstvých hub
100 gtuku
100 ghladké mouky
0,8 lmléka
1,5 lvody (vývar z kostí)
kmín
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Čisté, omyté a nakrájené plátky hub podusíme na 30g tuku do měkka
2. Přidáme kmín a mletý pepř 3. Ze 70 g tuku a hladké mouky připravíme světlou zásmažku (viz jíšky)
4. Zalijeme vlažnou vodou (vývarem z kostí), dobře rozšleháme a pozvolna vaříme
5. Provařenou polévku přecedíme přes jemný cedník
6. Přidáme dušené houby a zalijeme mlékem
7. Dochutíme solí(vegetou) a krátce povaříme.

Doporučení:

Není nad čerstvé směsi hub, lze však použít i houby sušené. Sušené před samotnou přípravou máčíme tak 15 minut ve vodě, pěkně nabobtnají a jsou skvělé.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy