Polévka z mrkve, petržele, kapusty a dalších ingrediencí, zjemněná smetanou.
Ingredience:
70 g | másla |
60 g | mrkve |
60 g | celeru s natí |
60 g | mladých cibulek |
60 g | kapusty |
60 g | petržele s natí |
1 l | masového vývaru |
50 ml | smetany (mléka) |
2 lžíce | hladké mouky |
strouhaný muškátový oříšek | |
polévkové koření | |
pažitka na ozdobení | |
sůl |
Postup:
1. Z másla a hladké mouky umícháme světlou jíšku
2. Zeleninu pečlivě očistíme (nať si schováme na závěrečné ozdobení), nakrájíme na nudličky, zalijeme masovým vývarem a vaříme téměř doměkka
3. Pak zašleháme připravenou jíšku, dobře provaříme a nakonec zjemníme smetanou nebo mlékem, podle chuti osolíme a okořeníme
4. Před podáváním bohatě ozdobíme na drobno nakrájenými zelenými natěmi a pažitkou.