REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboračka se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z brambor, jablek, šalotky, koření a špenátových lístků, zjemněná smetanou.


Ingredience:
600 gbrambor
150 gzelených jablek
100 gčerstvých mladých špenátových lístků
20 gšalotky
1 ksstroužků česneku
100 mlsmetany 12%
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory, oloupaná, jádřince zbavená jablka a oloupanou šalotku zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené, trošku osolíme, uvedeme do varu, teplotu snížíme a uvaříme doměkka, pak rozmixujeme
2. Vmícháme smetanu, podle potřeby naředíme vodou a opět uvedeme do varu
3. Přidáme dobře oprané, překrájené špenátové lístky a několik minut povaříme, ochutíme oloupaným utřeným stroužkem česneku, osolíme a opepříme.
4. Podáváme s opečenou bagetou nebo na kostičky nakrájeným opečeným rohlíkem.

Doporučení:

Polévku můžeme také dochutit provensálskou bylinkovou směsí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy