REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlá smetanová polévka výrazné chuti, mírně zahoustlá.


Ingredience:
1,5 lvody
250 mlkysané smetany
450 gbrambor
40 gslaniny
40 ghladké mouky
2 ksvajec
sůl

Postup:

1. Brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody
2. V kysané smetaně rozkvedláme hladkou mouku a jakmile jsou brambory měkké, přilijeme ji za stálého míchání do polévky
3. Přidáme nakrájenou a orestovanou slaninu a zamícháme
4. Vejce uvaříme natvrdo, na drobno nakrájíme a rozdělíme na talíře, pak zalijeme polévkou.

Doporučení:

– Můžeme podávat i s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy