REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový krém se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na lžici oleje orestované kostky brambor, plátky žampionů a kolečka pórku, zalité vývarem, povařené. Polévka rozmixovaná, dochucená zakysanou smetanou a kořením, servírovaná ozdobená orestovanými žampiony a zakysanou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
700 mlvývaru
200 gbrambor
150 gtučné zakysané smetany K-Classic
250 gžampionů
2 lžíceoleje
1/2 lžičkynasekané majoránky
1 kspórku
pepř
sůl

Postup:

1. Pórek očistíme a světlou část nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a asi čtvrtinu si dáme stranou
2. Žampiony, pórek a brambory orestujeme na 1 lžíci oleje, zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut do změknutí
3. Zbylé žampiony orestujeme dozlatova na zbylém oleji, dochutíme solí, pepřem a polovinou majoránky
4. Polévku rozmixujeme a vmícháme 2/
3 zakysané smetany, dochutím solí, pepřem a zbylou majoránkou
5. V talíři pak zdobíme plátky žampionů a zbylou zakysanou smetanou.

Doporučení:

Podáváme s bílým křupavým pečivem.

Poznámka:

Zdroj: www.kaufland.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy