REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

luštěninové

Brokolicová polévka

Krémová polévka z brokolice a bílých fazolí, servírovaná ozdobená piniovými oříšky a parmazánem.

Camfourkova oblíbená

Recept na čočkovou polévku z kuchařky pana Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”.

Cizrnová polévka s fazolkami

Polévka ze zelených fazolek, cizrny, cibule, česneku, mrkve a zázvoru.

Čertovská polévka s párkem

Polévka z cibule, luštěnin, slaniny, rajčat, párků a koření.

Čočková polévka s hraškou

Chutná čočková polévka z máčeného hrachu a dalších ingrediencí, dochucená zdravou hraškou. Hraška se připravuje z jemně mletého hrachu, který je zbaven slupek a tato skutečnost výrazně usnadňuje trávení pokrmů připravených z hrašky.

Čočková polévka s kysaným zelím

Polévka z čočky, kysaného zelí, hub a zakysané smetany.

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková nahnědlá polévka s vložkou uzeného masa.

Čočková polévka se žemlí

Předvařená čočka vařená s opečenou slaninou, cibulí, mrkví, paprikou, feferonkou, bramborami a koření, podávaná s opečenou žemlí.

Farmářská bramborová polévka

Hutná polévka z krup, brambor a kořenové zeleniny, ochucená houbami a bylinkami.

Fazolová polévka s králičím masem

Polévka připravená z fazolí, králičího masa, cibule a dalších ingrediencí.

Fazolová polévka s párkem

Polévka z fazolí, cibule, slaniny a dalších ingrediencí zahuštěná jíškou.

Fazolová polévka s uzeným masem

Polévka připravená z předvařených bílých fazolí, vařeného uzeného masa, těstovin, slaniny a česneku, zahuštěná světlou jíškou.

Fazolová polévka se slaninou

Luštěninová polévka se zeleninou a slaninou dochucená kořením a stroužky česneku, ke konci vaření zjemněná smetanou.

Fazolový krém se slaninou

Krémová polévka z povařených fazolí, cibule, slaniny a dalších ingrediencí.

Hrachová polévka

Světlá, hráškově zelená až žlutá polévka, hustší, s vložkou osmažené žemle.

Hrachová polévka s uzeninou

Hrachová polévka se zeleninou a párkem nebo uzeným masem, servírovaná s vložkou osmaženého chleba.

Hrášková pěna se slaninovým chipsem

I z dobře nám známých receptů můžeme vykouzlit pokrm hodný několikahvězdičkové restaurace. Z hrášků celkem lehce vytvoříme pěnu, kterou doplníme křupavými slaninovými chipsy. Vaříme z ingrediencí nám dobře známých a dostupných. Polévka je snadná a rychle hotová za 15-30 minut. Recept Markéty Hrubešové z nového pořadu Recepty pro radost, TV Paprika.

Hrášková polévka

Smetanově nažloutlá polévka jemné vůně.

Hrášková polévka II.

Jedna z variant na chutnou polévku ze sterilovaného hrášku a dalších ingrediencí.

Hrášková polévka III.

Krémová polévka z mraženého hrášku, cibule, česneku, badyánu, vývaru a smetany, zdobená zakysanou smetanou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy