REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Camfourkova oblíbená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na čočkovou polévku z kuchařky pana Jaroslava Vašáka „Čertovská kuchařka“.


Ingredience:
40 gčočky
25 gcibule
10 grajčat
10 goleje
5 gsaturejky (čubrice)
5 gčesneku
5 gocta
2 gsoli

Postup:

1. Očištěnou a umytou čočku zalijeme studenou vodou a postavíme na mírný oheň
2. Jakmile začne polévka vařit, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, olej a saturejku (čubricu)
3. Pokračujeme ve vaření na mírném ohni do uvaření čočky
4. Přidáme rajčata pokrájená na drobno, posolíme a vaříme ještě deset minut
5. Hotovou polévku dochutíme solí.

Doporučení:

Do polévky můžeme připravit zápražku. Vyrobíme ji z 5 g oleje, 10 g cibule, 15 g rajčat, 1 g černého pepře. Do studeného tuku přidáme 2 polévkové lžíce vody, drobně pokrájenou cibuli a dusíme. Později přidáme rajčata a znovu dusíme, potom přidáme červenou papriku, rozmícháme a rozředíme vodou z polévky. Pokud polévka při vaření nezískala správnou hustotu, přidá se před zapražením červené papriky mouka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy