REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanově nažloutlá polévka jemné vůně.


Ingredience:
300 ghrášku
1,5 lvody
1/8 lmléka
3 gmásla
3 ghladké mouky
1 ksžloutku
zelená nať
sůl

Postup:

1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku
2. Zalijeme vodou, osolíme a zvolna vaříme za občasného míchání cca 15 minut 3. Pak do zředěné jíšky přidáme čerstvě vyloupaný hrášek a znovu provaříme cca 5 minut
4. Do hotové polévky dáme mléko s rozkvedlaným žloutkem, kterým polévku zjemníme
5. Polévku dále nevaříme, pouze prohřejeme
6. Nakonec doplníme pokrájenou zelenou natí.

Doporučení:

V zimě můžeme použít hrášek mražený. Kdo má rád krém, může polévku rozmixovat tyčovým mixérem a servírovat s opečenými kousky rohlíku.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy