REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášková polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutnou polévku ze sterilovaného hrášku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
80 gstrouhaného tvrdého sýra
40 gmásla
1 plechovkasterilovaného hrášku
2 ksrohlíků
1 ksmasoxové kostky
1,5 lvoda
4 lžícesladké smetany
1,5 lžícehladké mouky
petrželka
pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. V hrnci si připravíme světlou zásmažku, tu zalijeme vroucí vodou a za stálého míchání povaříme
2. Sterilovaný hrášek prolisujeme i s trochou nálevu, přidáme kostku masoxu, pepř, sůl a polévku znovu povaříme
3. Nakonec přilijeme do polévky smetanu, přidáme nasekanou petrželku a jen s ní zamícháme
4. Zvlášť na talířku podáváme na nudličky rozkrájený, osmažený rohlík a strouhaný sýr.

Doporučení:

Kdo má rád jemnou smetanovou polévku, nakonec ji rozmixuje tyčovým mixérem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy