REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášková polévka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z mraženého hrášku, cibule, česneku, badyánu, vývaru a smetany, zdobená zakysanou smetanou.


Ingredience:
500 mldrůbežího vývaru
250 mlsmetany 33 %
350 gmraženého hrášku
50 gmásla
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 kshvězdičky badyánu
mletý pepř
sůl
Na ozdobu:
zakysaná smetana (chlebové krutony)

Postup:

1.

Na rozehřátém másle orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupaný na na jemno nakrájený česnek, přisypeme rozmražený hrášek, orestujeme ho, zalijeme vývarem, přidáme badyán a vaříme dokud hrášek nezměkne
2. Pak z polévky vyjmeme badyán a rozmixujeme ji tyčkovým mixérem, přilijeme smetanu a vaříme ještě asi 2 minuty
3. Dochutíme solí, mletým pepřem a servírujeme ozdobené zakysanou smetanou, případně i chlebovými krutony.

Doporučení:

Místo badyánu můžeme použít, majoránku, bobkový list a přidat 1/2 menšího celeru a 1 mrkev.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy