Polévka z cibule, luštěnin, slaniny, rajčat, párků a koření.
Ingredience:
200 g | kabanosu |
100 g | slaniny |
1 ks | vídeňského párku |
1 ks | cibule |
1 ks | konzervy loupaných rajčat |
1 ks | konzervy bílých fazolí |
1 ks | konzervy červených fazolí |
špetka cayenského pepře | |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. V hlubokém hrnci necháme rozpustit na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a krátce ji na slanině podusíme
2. Přidáme na kolečka nakrájený kabanos i vídeňský párek, vmícháme loupaná rajčata a 6 minut pod pokličkou podusíme
3. Mezitím slijeme bílé i červené fazole, propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, potom přidáme do polévky a prohřejeme
4. Nakonec okořeníme pepřem, solí, mletou paprikou, špetkou cayenského pepře a povrch polévky posypeme na drobno nasekanou petrželkou.
Podáváme s celozrnným chlebem nebo bílým pečivem.