REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čertovská polévka s párkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z cibule, luštěnin, slaniny, rajčat, párků a koření.


Ingredience:
200 gkabanosu
100 gslaniny
1 ksvídeňského párku
1 kscibule
1 kskonzervy loupaných rajčat
1 kskonzervy bílých fazolí
1 kskonzervy červených fazolí
špetka cayenského pepře
mletá sladká paprika
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. V hlubokém hrnci necháme rozpustit na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a krátce ji na slanině podusíme
2. Přidáme na kolečka nakrájený kabanos i vídeňský párek, vmícháme loupaná rajčata a 6 minut pod pokličkou podusíme
3. Mezitím slijeme bílé i červené fazole, propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, potom přidáme do polévky a prohřejeme
4. Nakonec okořeníme pepřem, solí, mletou paprikou, špetkou cayenského pepře a povrch polévky posypeme na drobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Podáváme s celozrnným chlebem nebo bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy