REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnová polévka s fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka ze zelených fazolek, cizrny, cibule, česneku, mrkve a zázvoru.


Ingredience:
4 lžícerostlinného oleje
1 lžícekari koření
150 gmražených fazolek
3 ksmrkve
2 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
1 kskonzervy sterilované cizrny
1 lzeleninového vývaru
kousek čerstvého zázvoru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli i zázvor nakrájíme na drobno a oloupané stroužky česneku prolisujeme
2. V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme česnek i zázvor, osmahneme, vmícháme kari koření, vše zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu
3. Pak do polévky vsypeme očištěnou, na menší kousky nakrájenou mrkev a necháme zvolna asi 15 minut vařit
4. Nakonec do polévky přidáme okapanou cizrnu, rozmražené fazolky, vaříme ještě asi 5 minut, dochutíme solí, mletým černým pepřem a odstavíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy