Chutná čočková polévka z máčeného hrachu a dalších ingrediencí, dochucená zdravou hraškou. Hraška se připravuje z jemně mletého hrachu, který je zbaven slupek a tato skutečnost výrazně usnadňuje trávení pokrmů připravených z hrašky.
Ingredience:
200 g | čočky |
1 ks | nožičky dobré klobásky |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 lžíce | hrašky (české zdravé dochucovadlo) |
1 lžíce | sádla |
1 lžíce | octa |
1 lžička | majoránky |
1 lžička | cukru |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Čočku necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě, tu pak slijeme a dáme vařit do česrtvé vody
2. Přidáme bobkový list, prolisovaný česnek na kostičky pokrájenou klobásku a mrkev a vaříme doměkka
3. Ke konci přidáme sůl, pepř, ocet, majoránku a cukr
4. Koření doladíme dle vlastní chutě
5. Na sádle osmahneme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme do polévky
6. Hrašku rozmícháme v trošce vody, přidáme do polévky a necháme provařit.
Co je to Hraška? Hraška je unikátní český výrobek, ve kterém se snoubí lahodná chuť a skvělé výživové vlastnosti. Tohoto výsledku je dosaženo bez přídatných látek. Hraška neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva!
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová