REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolová polévka s králičím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z fazolí, králičího masa, cibule a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gkráličího hrutí a plece
100 gbílých fazolí
40 goleje
30 ghladké mouky
1 kscibule
1,5 lvody
3 lžícerajčatového protlaku
mletý pepř
polévkové koření
pažitka
ocet
sůl

Postup:

1. Přebrané opláchnuté fazole přes noc namočíme do studené vody a druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka
2. Očištěné králičí maso přesekáme na kousky a spaříme vařící vodou
3. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme hladkou mouku, osmažíme, přilijeme vodu a přivedeme k varu
4. Pak teplotu snížíme, přidáme maso, osolíme, opepříme, dochutíme octem, rajčatovým protlakem a zvolna vaříme 5. Když je maso měkké přidáme uvařené fazole, dochutíme polévkovým kořením a na drobno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy