Polévka z fazolí, cibule, slaniny a dalších ingrediencí zahuštěná jíškou.
Ingredience:
100 g | fazolí |
20 g | slaniny |
20 g | hladké mouky |
1/2 ks | cibule |
párek | |
česnek | |
mletá paprika | |
ocet | |
sůl | |
voda |
Postup:
1. Přebrané opláchnuté fazole namočíme na noc ve studené vodě, druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka
2. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibulku, kterou necháme zpěnit, zaprášíme hladkou moukou, osmažíme, přidáme mletou papriku a zalijeme studenou vodou, dobře rozšleháme, jíšku povaříme
3. Přidáme fazole i s vývarem, polévku osolíme, okyselíme a okořeníme utřeným česnekem
4. Nakonec přidáme na kolečka nakrájený párek a znovu vše povaříme.