REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrachová polévka s uzeninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrachová polévka se zeleninou a párkem nebo uzeným masem, servírovaná s vložkou osmaženého chleba.


Ingredience:
900 ghrášku (mraženého)
4 plátkycelozrnného chleba
2 svazkypolévkové zeleniny
1 lžícemásla
4 kslibových párků nebo kousek uzeného
1 ksstroužku česneku
1 lzeleninového vývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Hrášek přelijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 10 minut
2. Mezitím očistíme a na malé kousky nakrájíme polévkovou zeleninu, oloupané párky nakrájíme na kolečka (nebo uzené nakrájíme na kostičky) a plátky chleba na kostičky
3. V pánvi na rozehřátém másle kostičky chleba dokřupava osmažíme
4. Uvařený hrášek rozmixujeme, přidáme pokrájenou zeleninu s párkem nebo uzeným, uvaříme doměkka, pak osolíme, opepříme, přidáme oloupaný prolisovaný stroužek česneku a ještě krátce povaříme
5. Rozdělíme na talíře a každý si ji sám posype opečeným chlebem, protože ten v polévce rychle měkne.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy