REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolový krém se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z povařených fazolí, cibule, slaniny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 mlrajské šťávy
200 gfazolí
50 gnakrájenou slaninu
4 kstenkých plátků slaniny
3 kslístků šalvěje
2 kscibule
1 ksmalé feferonky
1 kssnítky rozmarýnu
1/4 lžičkymletého kmínu
česnek podle chuti
zelená petrželka
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Fazole nejlépe den předem zalijeme dostatečným množství vody a necháme nabobtnat (vodu několikrát vyměňujeme), pak fazole uvaříme hodně doměkka s 1 oloupanou cibulí
2. Potom vodu z nich slijeme tak, aby zůstaly jen těsně ponořené a rozmixujeme je ponorným mixérem
3. V hrnci opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a oloupanou, na drobno nakrájenou druhou cibuli, přidáme oloupaný nasekaný česnek, mletý kmín, na jemno nasekaný rozmarýn, šalvěj i feferonku, krátce zpěníme a přidáme rozmixované fazole
4. Vše zalijeme rajskou šťávou, promícháme a chvilku zvolna povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku
5. Jednotlivé porce podáváme s opečeným plátkem slaniny.

Doporučení:

Pro rychlou přípravu můžeme použít předvařené černé fazole frioles refritos.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy