REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolový krém se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z povařených fazolí, cibule, slaniny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 mlrajské šťávy
200 gfazolí
50 gnakrájenou slaninu
4 kstenkých plátků slaniny
3 kslístků šalvěje
2 kscibule
1 ksmalé feferonky
1 kssnítky rozmarýnu
1/4 lžičkymletého kmínu
česnek podle chuti
zelená petrželka
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Fazole nejlépe den předem zalijeme dostatečným množství vody a necháme nabobtnat (vodu několikrát vyměňujeme), pak fazole uvaříme hodně doměkka s 1 oloupanou cibulí
2. Potom vodu z nich slijeme tak, aby zůstaly jen těsně ponořené a rozmixujeme je ponorným mixérem
3. V hrnci opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a oloupanou, na drobno nakrájenou druhou cibuli, přidáme oloupaný nasekaný česnek, mletý kmín, na jemno nasekaný rozmarýn, šalvěj i feferonku, krátce zpěníme a přidáme rozmixované fazole
4. Vše zalijeme rajskou šťávou, promícháme a chvilku zvolna povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku
5. Jednotlivé porce podáváme s opečeným plátkem slaniny.

Doporučení:

Pro rychlou přípravu můžeme použít předvařené černé fazole frioles refritos.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy