REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočková polévka s kysaným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z čočky, kysaného zelí, hub a zakysané smetany.


Ingredience:
250 gkysaného zelí
100 gčočky
20 ghladké mouky
10 gsušených hub
500 mlzakysané smetany
1 ksbobkového listu
voda
sůl

Postup:

1. Čočku přebereme, necháme 2 hodiny namočenou ve studené vodě a potom ji ve stejné vodě vaříme 20 minut
2. Pak přidáme bobkový list, předem namočené houby, scezené překrájené kysané zelí a uvaříme doměkka
3. Polévku osolíme, vlijeme dobře promíchanou smetanu s hladkou moukou a ještě krátce povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy