REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolicová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z brokolice a bílých fazolí, servírovaná ozdobená piniovými oříšky a parmazánem.


Ingredience:
400 gplechovky bílých fazolí
15 gparmazánových hoblin
1 lkuřecího vývaru
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 ksbrokolice
2 lžíceolivového oleje
1 lžícepiniových oříšků
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou brokolici zbavenou tvrdého košťálu povaříme ve vroucí osolené vodě (asi 5 minut), scedíme a necháme zchladnout
2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a 6 minut opékáme, na poslední 1 minutu přidáme oloupané na tenké plátky nakrájené stroužky česneku
3. Pak vsypeme okapané bílé fazole, přilijeme kuřecí vývar, přivedeme k varu, sundáme z tepla, vsypeme brokolici (pár kousků si necháme na ozdobu) a polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem, dochutíme solí i pepřem
4. Podáváme ozdobené zbylou brokolicí, na sucho opraženými piniovými oříšky a parmazánem.

Doporučení:

Další možností, jak ozdobit polévku, je podávat ji s chlebovými krutonky, nebo také plátky uzeného lososa ….

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy