Krémová polévka z brokolice a bílých fazolí, servírovaná ozdobená piniovými oříšky a parmazánem.
Ingredience:
400 g | plechovky bílých fazolí |
15 g | parmazánových hoblin |
1 l | kuřecího vývaru |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | brokolice |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | piniových oříšků |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou brokolici zbavenou tvrdého košťálu povaříme ve vroucí osolené vodě (asi 5 minut), scedíme a necháme zchladnout
2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a 6 minut opékáme, na poslední 1 minutu přidáme oloupané na tenké plátky nakrájené stroužky česneku
3. Pak vsypeme okapané bílé fazole, přilijeme kuřecí vývar, přivedeme k varu, sundáme z tepla, vsypeme brokolici (pár kousků si necháme na ozdobu) a polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem, dochutíme solí i pepřem
4. Podáváme ozdobené zbylou brokolicí, na sucho opraženými piniovými oříšky a parmazánem.
Další možností, jak ozdobit polévku, je podávat ji s chlebovými krutonky, nebo také plátky uzeného lososa ….
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová