REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Batátová krémová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto polévku podáváme jen tak, nebo ozdobenou chlebovými či rohlíkovými krutonky a zakysanou smetanou.


Ingredience:
1 ksvelký batát
1 ksstředně velká cibule
1 ksstředně velká cibule
3 ksstroužky česneku
3 kskuličky jalovce
1/2 lžičkykurkumy
2 lžícesádla
několik kapek citronové šťávy
rozmarýn
pepř
sůl

Postup:
  1. Na rozehřátém sádle zesklovatíme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek
  2. Přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený batát a očištěnou, také nadrobno pokrájenou mrkev, promícháme
  3. Doplníme koření a vše zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ve vodě úplně ponořená
  4. Ochutíme pepřem a solí
  5. Polévku vaříme tak dlouho, až zelenina změkne
  6. Polévku ještě dochutíme citronovou šťávou, pak ji rozmixujeme pomocí tyčového mixéru.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy