REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová polévka s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlá polévka charakteristické vůně z použitých brambor a dalších ingrediencí s vložkou brambor, hub a zeleniny.


Ingredience:
1,5 lvývaru, nejlépe z kostí
1,5 lvody na brambory
300 gloupaných brambor
60 ghladké mouky
10 gsušených hub
2 lžícemásla
1 lžícepolévkového koření
2 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
1 kspetržele
1 ksmrkve
1/2 ksceleru
černý pepř
majoránka
kmín
sůl

Postup:

1. Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na tuku dorůžova, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme světlou zásmažku
2. Zásmažku pak za stálého prošlehávání metličkou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a pozvolna vaříme 30 minut
3. Přidáme opláchnuté houby, očištěnou kořenovou zeleninu, nakrájenou na nudličky nebo kostičky, mletý pepř a za občasného promíchání povaříme do změknutí zeleniny
4. Oloupané a umyté brambory nakrájíme na menší kostky, zalijeme vroucí vodou, mírně osolíme a uvaříme do poloměkka, pak je přidáme do polévky a dovaříme
5. Nakonec do polévky přidáme kmín, majoránku, se solí utřený česnek, a dochutíme polévkovým kořením, chvíli povaříme.

Poznámka:

Recepty na vývary najdete zde: Vývar A (z hovězích kostí), Vývar B (z bílých kostí).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy