zapražené (zahuštěné jíškou)
Bramborová polévka
Světlá polévka charakteristické vůně s brambory a zeleninou.
Bramborová polévka nakyselo
Staročeská polévka jemné chuti po houbách, mírně nakyslá, husté konzistence, s vložkou na plátky nakrájených brambor a hub.
Bramborová polévka s houbami
Světlá polévka charakteristické vůně z použitých brambor a dalších ingrediencí s vložkou brambor, hub a zeleniny.
Bylinková polévka s krutony a vejcem
Vyzkoušejte také tento recept na polévku ze zeleninového vývaru a bylinek, servírovanou ozdobenou vejci, krutony pečiva a sedmikráskami, případně i zakysanou smetanou.
Celerová bílá polévka
Na jemno nastrouhaný celer, orestovaný na oleji, zahuštěný jíškou, zalitý vodou, polévka vyšlehaná do pěny, ochucená rozšlehaným žloutkem, servírovaná s opečenými kostičkami bílé housky.
Cibulačka s krupicovou jíškou
Na rozehřátém tuku osmahnutá krupice, pak vmíchané rozšlehané vejce, vše zalité vodou, povařené a ochucené kostkou masoxu a solí. Do polévky nakonec přidaná na kolečka nakrájená cibule rozebraná na kroužky a povařená 5 minut, hotová polévka servírovaná posypaná nasekanou pažitkou.
Cucková fofr polévka
Krupicovo-vaječnou polévku si v pohodě připravíme, i když nás tlačí čas. Za dvacet minut ji už můžeme nést na stůl, což je obrovská výhoda.
Česneková polévka s vaječnou jíškou
Polévka připravená z česneku, kostky zeleninového bujónu, vajec, polohrubé mouky, másla a dalších ingrediencí.
Ďábelský čočkový hrnec
Čočka podušená na cibulovém základě se slaninou, chilli papričkami, bramborami, ananasem, šafránem a kurkumou, dochucená pomerančovou a citronovou šťávou.
Drožďová polévka se zeleninou
Polévka připravená z droždí, mražené polévkové směsi, vody, hladké mouky, tuku, cibule, polévkového koření, petrželky a soli.
Fazolková polévka
Polévka připravená z čerstvých fazolových lusků, cibule, hladké mouky, másla, vody a dalších ingrediencí.
Fazolková polévka s rajčaty
Polévka z čerstvých zelených fazolek a rajčat, zahuštěná světlou jíškou.
Fazolová polévka ze sterilovaných fazolí s uzeninou
Rychlá polévka ze dvou konzerv nakládaných fazolí, cibulové jíšky, koření a koleček nebo kostiček na tuku orestované uzeniny.
Frankfurtská polévka s brambory
Krémově zahoustlá, po paprice narůžovělá, polévka s vložkou nakrájených párků a brambor.
Houbová bramboračka II.
Hutná zeleninová polévka zahuštěná jíškou, nastavená čerstvými, nebo mraženými, případně i sušenými houbami.
Houbová bramboračka III.
Poctivá bramboračka s čerstvými houbami, kořenovou zeleninou a několika druhy koření, zapražená hladkou moukou.
Houbová bramboračka IV.
Klasická bramborová polévka nastavená houbami. Jde o hustější hnědou polévku zahuštěnou jíškou. Recept pochází od paní Indruchové.
Houbová bramboračka s domácí jíškou
Jedna z nejoblíbenějších tradičních českých polévek s domácí jíškou, čerstvými houbami, majoránkou, česnekem a spoustou zeleniny.
Houbová polévka
Rychlá houbová polévka z čerstvých nebo sušených hub a dalších surovin. Dvě varianty přípravy.
Houbová polévka s kroupami
Houbová polévka ochucená kromě jiného kroupami a brambory, zahuštěná světlou jíškou.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama