REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zapražené (zahuštěné jíškou)

Bramborová polévka

Světlá polévka charakteristické vůně s brambory a zeleninou.

Bramborová polévka nakyselo

Staročeská polévka jemné chuti po houbách, mírně nakyslá, husté konzistence, s vložkou na plátky nakrájených brambor a hub.

Bramborová polévka s houbami

Světlá polévka charakteristické vůně z použitých brambor a dalších ingrediencí s vložkou brambor, hub a zeleniny.

Celerová bílá polévka

Na jemno nastrouhaný celer, orestovaný na oleji, zahuštěný jíškou, zalitý vodou, polévka vyšlehaná do pěny, ochucená rozšlehaným žloutkem, servírovaná s opečenými kostičkami bílé housky.

Cibulačka s krupicovou jíškou

Na rozehřátém tuku osmahnutá krupice, pak vmíchané rozšlehané vejce, vše zalité vodou, povařené a ochucené kostkou masoxu a solí. Do polévky nakonec přidaná na kolečka nakrájená cibule rozebraná na kroužky a povařená 5 minut, hotová polévka servírovaná posypaná nasekanou pažitkou.

Cucková fofr polévka

Krupicovo-vaječnou polévku si v pohodě připravíme, i když nás tlačí čas. Za dvacet minut ji už můžeme nést na stůl, což je obrovská výhoda.

Česneková polévka s vaječnou jíškou

Polévka připravená z česneku, kostky zeleninového bujónu, vajec, polohrubé mouky, másla a dalších ingrediencí.

Ďábelský čočkový hrnec

Čočka podušená na cibulovém základě se slaninou, chilli papričkami, bramborami, ananasem, šafránem a kurkumou, dochucená pomerančovou a citronovou šťávou.

Drožďová polévka se zeleninou

Polévka připravená z droždí, mražené polévkové směsi, vody, hladké mouky, tuku, cibule, polévkového koření, petrželky a soli.

Fazolková polévka

Polévka připravená z čerstvých fazolových lusků, cibule, hladké mouky, másla, vody a dalších ingrediencí.

Fazolková polévka s rajčaty

Polévka z čerstvých zelených fazolek a rajčat, zahuštěná světlou jíškou.

Frankfurtská polévka s brambory

Krémově zahoustlá, po paprice narůžovělá polévka s vložkou nakrájených párků a brambor.

Houbová bramboračka II.

Hutná zeleninová polévka zahuštěná jíškou, nastavená čerstvými, nebo mraženými, případně i sušenými houbami.

Houbová bramboračka III.

Poctivá bramboračka s čerstvými houbami, kořenovou zeleninou a několika druhy koření, zapražená hladkou moukou.

Houbová bramboračka IV.

Klasická bramborová polévka nastavená houbami. Jde o hustější hnědou polévku zahuštěnou jíškou. Recept pochází od paní Indruchové.

Houbová bramboračka s domácí jíškou

Jedna z nejoblíbenějších tradičních českých polévek s domácí jíškou, čerstvými houbami, majoránkou, česnekem a spoustou zeleniny.

Houbová polévka

Rychlá houbová polévka z čerstvých nebo sušených hub a dalších surovin. Dvě varianty přípravy.

Houbová polévka s kroupami

Houbová polévka ochucená kromě jiného kroupami a brambory, zahuštěná světlou jíškou.

Hříbková polévka z vařenými vejci

Hříbková polévka zjemněná smetanou, servírovaná ozdobená vařenými vejci.

Chřestový krém

Krémová polévka ze sterilizovaného chřestu rozmixovaného i s nálevem, světlé jíšky, vývaru, mléka, smetany a žloutku, dochucená muškátovým oříškem, servírovaná ozdobená hlavičky chřestu a posypaná nasekanou petrželkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy