REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová bramboračka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poctivá bramboračka s čerstvými houbami, kořenovou zeleninou a několika druhy koření, zapražená hladkou moukou.


Ingredience:
120 gčerstvých hub
150 gkořenové zeleniny
3-4 ksbrambor
2 ksstroužku česneku
1-2 ksmenší cibule
2 lžícehladké mouky
1 lžícesádla
1,5 lvody
celý černý pepř
nové koření
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Na kousku sádla orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zelenu, osolíme, okmínujeme, přidáme pár kuliček nového koření a celého černého pepře
2. Přidáme očistěné a nakrájené houby , vodu a vaříme
3. Případnou pěnu sbíráme Po asi deseti minutách vhodíme do hrnce oloupané na kostky nakrájené brambory
4. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hladké mouky a vymícháme světlou jíšku, kterou dáme do polévky
5. Necháme ještě chvilku provařit
6. Přidáme jeden.

dva stroužky česneku,majoránku rozemneme v dlaních a přidáme nakonec do polévky
7. Doladíme chutě – já ještě dávám dvě malé cibule na čtvrtiny hned na začátku vaření.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy