REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frankfurtská polévka s brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémově zahoustlá, po paprice narůžovělá polévka s vložkou nakrájených párků a brambor.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
1,35 lvývaru „B“ (z bílých kostí)
225 goloupaných brambor
150 gjemných párků
90 ghladké mouky
65 gcibule
50 gtuku
25 gslaniny bez kůže
12 gčervené mleté papriky
10 gpolévkového koření
9 gčesneku
5 gsoli
1 gmletého černého pepře
čerstvá pažitka nebo petrželka

Postup:

1. Na 2/
3 výše uvedeného množství tuku orestujeme do růžova jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou, připravíme světlou zásmažku a do ní zamícháme papriku a pepř
2. Zásmažku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme částí vlažného vývaru, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut
3. Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na menší kostky, zalijeme je zbylým vývarem a částečně uvaříme
4. Uvařené brambory včetně odvaru vlijeme do polévky, přidáme česnek utřený se solí, oloupané párky nakrájené na jemné plátky a podušené na zbylé dávce tuku a znovu ji krátce povaříme
5. Do hotové polévky zamícháme na drobné kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu a dochutíme ji tekutým polévkovým kořením, popřípadě ještě přisolíme a ještě důkladně provaříme
6. Při servírování jednotlivých porcí do polévky vkládáme propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku.

Poznámka:

Recept na přípravu jíšky viz: Jíška. Recept na vývar najdete zde: Vývar B (z bílých kostí).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy