REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlá polévka charakteristické vůně s brambory a zeleninou.


Ingredience:
1,5 lvody
450 gbrambor
100 gkořenové zeleniny
50 ghladké mouky
50 gtuku
1 ksmenší cibule
majoránka
česnek
pepř
sůl

Postup:

1. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme hladkou moukou a uděláme světlou jíšku
2. Jíšku zalijeme studenou vodou (nebo vývarem), uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni zvolna cca 10 minut
3. Do povařené polévky přidáme na nudličky nakrájenou do poloměkka uvařenou kořenovou zeleninu, pepř, majoránku,sůl a uvaříme téměř do měkka
4. Na kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka
5. Přidáme do polévky i s utřeným česnekem a dovaříme.

Doporučení:

Do polévky se mohou dávat i dušené houby, můžeme přidat i trochu vařené pokrájené kapusty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy