REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová polévka nakyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeská polévka jemné chuti po houbách, mírně nakyslá, husté konzistence, s vložkou na plátky nakrájených brambor a hub.


Ingredience:
500 gbrambor
10 gsušených hub
1,5 lvývaru z kostí
0,5 lmléka
hladká mouka
bobkový list
libeček
sádlo
pepř
kmín
ocet
sůl

Postup:
  1. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, rozředíme
  2. Přidáme na plátky nakrájené brambory, předem namočené sušené houby, bobkový list, kmín, osolíme
  3. Uvedeme do varu, přilijeme mléko, zvolna vaříme, až brambory změknou
  4. Nakonec podle chuti polévku ochutíme octem, solí, pepřem
  5. Na talíři polévku posypeme nasekaným libečkem.
Poznámka:

Vše o jíšce zde: Jíška

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy