REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ďábelský čočkový hrnec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čočka podušená na cibulovém základě se slaninou, chilli papričkami, bramborami, ananasem, šafránem a kurkumou, dochucená pomerančovou a citronovou šťávou.


Ingredience:
250 gčervené čočky
250 gbrambor
100 ganglické slaniny
3 lžícepomerančové šťávy
2 lžícecitronové šťávy
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkasoli
1/2 lžičkykurkumy
1-1,5 lmasového vývaru
2 kschilli papriček
1 ksmalého ananasu
1 kscibule
špetka šafránu
špetka mletého pepře
čerstvé bylinky

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky, očištěné chilli papričky nasekáme na jemno, ananas i brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Přebranou čočku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat
3. V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme plátky slaniny, opečeme ji, přisypeme chilli papričky i šafrán a osmahneme, zalijeme masovým vývarem, přisypeme čočku a asi 20 minut dusíme
4. Pak přidáme nakrájené brambory, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme kousky ananasu, kurkumi a dusíme doměkka
5. Vše dochutíme pomerančovou i citronovou šťávou, solí, mletým pepřem a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy