REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drožďová polévka se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z droždí, mražené polévkové směsi, vody, hladké mouky, tuku, cibule, polévkového koření, petrželky a soli.


Ingredience:
200 gmražené polévkové zeleninové směsi
100 gdroždí
50 ghladké mouky
40 gtuku
1,5 lvody
1 kscibule
polévkové koření
petrželka
sůl

Postup:

1. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým tukem a zpěníme, pak přidáme rozdrobené droždí a za neustálého míchání osmahneme do růžova
2. Poté droždí zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme 5 minut
3. Pak přidáme mraženou polévkou směs a polévku vaříme, dokud nebude zelenina měkká
4. Nakonec polévku ochutíme nasekanou petrželkou, polévkovým kořením, solí a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy