REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z čerstvých fazolových lusků, cibule, hladké mouky, másla, vody a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 gčerstvých fazolových lusků
40 ghladké mouky
40 gmásla
2 ksden starého rohlíku
1 kscibule
1 lvody
1 lžičkacitrónové šťávy
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Fazolové lusky si očistíme, odkrojíme konce, pak je nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme 300 ml vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka
2. Poté si oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a petrželku nasekáme na drobné kousky
3. V dalším hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, kterou zpěníme, pak zaprášíme hladkou moukou, chvilku osmahneme, zalijeme 700 ml vody, rozmícháme a povaříme 10 minut
4. Po 10 minutách přidáme k cibulové jíšce rozmíchané s vodou povařené fazolky i s vývarem a povaříme dalších 5 minut
5. Nakonec polévku dochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí
6. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou s vložkou nakrájených rohlíků na kostičky, opražených na sucho na teflonové pánvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy